20:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Pol/Svanstein FF - Ohtana/Aapua FF

Pol/Svanstein - Ohtana/Aapua slutar 0-3 (0-0) på Svansteins IP.

Inledningen av matchen blir trevande från båda lagen där speciellt OAFF tycks tagna av stundens allvar. Matchens första lilla målchans kommer efter 17 minuter när Johannes Pekkari tar sig in i straffområdet men målvakten kommer snabbt ut och räddar upp situationen. PSFF:s första läge kommer efter dryga halvtimmen när OAFF inte får undan bollen efter en hörna. I den 37:e minuten får PSFF:s snabbe Joakim Wikström en djupledsboll och kommer till ett bra skottläge - Kotten räddar skottet men returen går rakt ut till en PSFF:are men avslutet på returen blir misslyckat. I halvlekens sista minut har Adam Zingmark en nick som går utanför. Vi går till paus med 0-0, ett resultat som OAFF måste vara nöjda med då laget gjort årets sämsta 45 minuter. PSFF var spelmässigt det bättre laget under första halvlek där OAFF underpresterade på i stort sett alla fötter. Vad som sades i pausen vet vi inte... men

Andra halvlek inleds av OAFF på ett helt annat sätt och redan i den 5:e minuten får man en frispark som Örjan Pääjärvi skruvar in mot mål, PSFF:s John Andersson Fors trängd mellan sköldarna får huvudet på bollen men inte bättre än att den går i eget mål till 0-1. Två minuter senare tar Johan Svanlöv bollen på Pols planhalva och hittar fram med en stickare till Pär Alapää som snyggt bredsidar in 0-2, ett snyggt avslut på en fin assist. I den 60:e minuten hinner Johannes Pekkari först på en boll långt ner på vänsterkanten, spelar Pär Alapää som tar sig in mot straffområdet och från ca 20 meter sätter han bollen upp i det bortre krysset till 0-3 - ett oroligt snyggt mål. Troligen det snyggaste målet Pär någonsin gjort. Resten av halvleken blir en transportsträcka där OAFF skapar några chanser bland annat har Johan Svanlöv två nickar som är väldigt nära att resultera, en räddar målvakten till hörna och den andra träffar överkanten av ribban. Pol/Svansteins bästa målchans kommer i slutet av matchen då Magnus Westerberg är framme vid en frispark men stöter bollen utanför stolpen.

Sett över hela matchen är OAFF:s seger rättvis även om laget gjorde en katastrofal första halva som var årets bottennapp. Inledningskvarten av andra var däremot årets bästa och resten av andra halvlek blev att spela av matchen på ett kontrollerat sätt. Plussen i denna match går till Kotten Ylipää i målet som spelade lugnt och ingav förtroende när laget hade det tungt i första halvlek. I backlinjen var insatserna OK utan att någon glänste, Magnus Jatko den främste. På mittfältet hade vi matchens lirare i Pär Alapää som gjorde två riktigt snygga mål varav 0-3 var ett riktigt klassmål. Danne Mäki kämpade stenhårt och vann många närkamper. Framåt går plusset till Johannes Pekkari som var lättare i steget än tidigre matcher -  toppformen är på väg.

Domare André Samuelsson gjorde en bra match - någon miss blev det men en klart godkänd insats.